Fale & Ola, Uncategorized

Fautuaga Eseese Teuteuga E Mafai Ona E Fa'aaogāina Ose Nofo A'e

Nofoa faalue

E mafai ona e faʻaogaina faʻataʻitaʻiga nofoa faʻafefe, lea e faʻaopoopoina ai se siosiomaga mafanafana i le teuteuga, i vaega eseese. E mafai ona e faʻateleina le faʻaogaina o meaafale e ala i le faʻaaogaina i auala eseese i togalaau, faapaologa, potu o tamaiti, potu malolo ma potu suʻesuʻe teuteuga; E mafai ona e faia ni mamanu sili. O nisi nei o mea fou e mafai ona e faia i le teuteuga o le fale ma se nofoa faaluelue:

1. E fa'apefea ona fa'aoga se nofoa fa'alue i totonu o le potu pepe?
O le nofoa faaluelue o le a avea ma se filifiliga sili ona aoga mo matua ile teuteuga o potu pepe. Aemaise lava pe afai o oe o se tina susu, fa'asusu lau pepe i le fa'afefe malie o le nofoa; E mafai ona e fesoasoani ia te ia e moe filemu atili. E mafai ona e malolo i le nofoa pe a manaʻomia ona e faʻatali i tafatafa o lau pepe; E mafai fo'i ona e moe i tafatafa o lau pepe ile taimi pupuu. Mo lenei mea, e mafai ona e faʻaogaina nofoa laupapa ma filifiliga ie i lanu lanu eseese. E mafai ona e faia le nofoa faaluelue e sili atu ona teuteu e ala i le filifilia o se aluga i se lanu e fetaui ma le teuteuga o le potu pepe; E mafai ona e fatuina se tulimanu filemu i totonu o le potu pepe ma teuteuga puipui ma paolo moli i lanu tutusa.

2. O nofoa faaluelue e faaopoopo le lanu i teuteuga o togalaau
O se nofoa faaluelue o se tasi o meaafale e te fiafia e fa'aoga i totonu o le togalaau. A e manaʻo e malolo ma fiafia i le natura ma faitau se tusi i totonu o le togalaau, e mafai ona e fiafia i lenei ituaiga nofoa. E tatau ona e manatua e tatau ona e filifilia mea e talafeagai mo tulaga i fafo mo nofoa e te faʻaaogaina i le togalaau. E mafai ona e faia se teuteuga faʻanatura ma aoga i nofoa faʻafefe e faia i le bamboo, faʻasaʻo i timuga ma susu.

3. Filifiliga lelei mo faapaologa ma togalaau taumalulu: nofoa faaluelue
E tusa lava pe leai sou fale ma se togalaau, e mafai lava ona e fiafia i se nofoa faaluelue i fafo. Mo lenei mea, e mafai ona e faʻaogaina nofoaga talafeagai i luga o le faapaologa poʻo le terrace o lou fale; E mafai ona e faia ni teuteuga matagofie ma se tasi po'o ni nai nofoa faaluelue. Afai e te manaʻo e faʻaaoga se nofoa e tasi, tuʻu i tafatafa o le laulau i tafatafa; E mafai ona e faia se tulimanu sili ona aoga mo nofoa e lua e ala i le tuʻuina o se laulau kofe i le va; E mafai ona e faia lou faapaologa o se nofoaga e sili atu le fiafia nai lo se isi lava taimi.

4. Nofo fa'alue mo teuteuga ma le fa'amalama
E le pei o nofoa masani, o nei nofoa e faʻaaogaina mama mo le fiafia ma le malolo, ma e mafai ona e faʻaogaina i nisi nofoaga faʻapitoa nai lo le tuʻufaʻatasia ma seti nofoa masani. Faataitaiga; E mafai ona e tautau se pulupulu sofa mamanu faʻapipiʻi i luga o le lima o lenei nofoa e te tuʻuina i luma o le afi i masina o le taumalulu; E mafai ona e fatuina se siosiomaga sili ona moni e ala i le tuʻuina o paʻu manu, lea e manaʻomia mo teuteuga o le taumalulu, i le pito i luma. I luma o le faʻamalama, e mafai ona e tuʻufaʻatasia laʻau lanumeamata lanu meamata i totonu ma se nofoa faʻalue laupapa. Ina ia sili atu ona teuteu tulimanu gaogao o lou fale, pau lava le mea e tatau ona e faia o le tuʻuina o se nofoa faalue malosi i nei vaega. E mafai ona e fa'atamaoaigaina le vaega o lenei nofoa i fata tusi teuteu, meaafale e pei o fa'amafanafanaga ma lavalava, pe na'o mea fa'aoga e pei o tu'ugalamepa tutu ma moli teuteu. Aua le galo; Afai lava o le nofoa faaluelue e te faʻaaogaina o laupapa, e faigofie ona e faʻafetaui i toetoe lava o soʻo se sitaili teuteu!

Tuua se tali

o le a le lomia lou tuatusi imeli. fanua manaomia ua faailogaina *