Fale & Ola

O mea uma e uiga i Meaalofa Kerisimasi

Kerisimasi Meaalofa

O le a le Taua o le Meaalofa o le Kerisimasi?

A o latalata mai le faaiuga o le tausaga, ua amata ona teuteuina faleoloa, faleoloa, fale ma auala i laau Kerisimasi. A'o fa'atau oloa fa'apitoa o le Kerisimasi i faleoloa uma, e amata fa'atauga meaalofa i Turkey ma fafo.

O le Po o le Tausaga Fou o le faitotoa lea i le tausaga fou, o se auala i amataga fou, ma se vaitau faapitoa e amata ai se olaga fou e ala i le tuua o le tele o mausa. O pepa lotoa, se'i meaalofa, polokalame o le Tausaga Fou i luga o le TV, bingo, meaalofa fa'apitoa o le Kerisimasi, teuteuga, ma se po miti ma ē pele ia i tatou ma se malologa puupuu mulimuli ane ua folafola mai ai se amataga fiafia ma le to'afilemu i le vaitau fou. Ae ui i lea, o le faʻatauina o meaalofa mo e pele ia i tatou i lenei aso faʻapitoa o se tasi lea o mausa sili ona taua e faʻataunuʻu ai le uiga ma le taua o le Po o le Tausaga Fou.

Ia, pe na e mafaufau ea e uiga i le fanau mai o le manatu meaalofa o le Kerisimasi?

Afai o le tali o le ioe, e mafai ona e aʻoaʻoina le taua o meaalofa Kerisimasi faʻafetai i lenei anotusi. O le faiga o meaalofa e sau mai le matua e pei o tagata soifua ma o loʻo faʻaauau pea i aso nei. E faia ina ia faʻatonutonuina le va o tagata, faʻateleina le tautinoga ma faʻamalosia le alofa. O le tāua o le foaʻi atu o meaalofa e faia ina ia fiafia ai tagata e tāua i tagata taʻitoʻatasi. Pe a faia faatasi lenei gaioiga, e salalau atu le fiafia i le tagata lava ia ma le va fealoai.

Kerisimasi Meaalofa

E tusa ai ma faamatalaga na maua mai tusitusiga, ua aliali mai le tele o tu ma aga i le tuuina atu o meaalofa i le Emepaea o Roma. O le taua o meaalofa e tuʻuina atu i taimi faʻapitoa e pei o le Po o le Tausaga Fou ma aso malolo e tosina mai ai tagata. Ua tuuina atu meaalofa faapitoa o le Kerisimasi e fai ma saafiafiga i taʻitaʻi iloga o Roma. I lenei vaitau, o le verbena na aoina mai le vaomatua o Strenia na tuʻuina atu o se meaalofa. O Strenia o le atua fafine o le soifua maloloina i le talitonuga a le Emepaea o Roma. I lena taimi, na faia ai lau lauti mai le verena ma tuuina atu o se meaalofa Kerisimasi. I le gasologa o tausaga, o le tu masani o le foaʻi atu o meaalofa na maua ai se uiga loloto ma na amata ona faaopoopo isi meaalofa i tafatafa o Verbena; Na amata ona latou faalautele atu le aganuu e ala i le tuuina atu o mati, aso ma le meli. Ina ua faalautele atu le pulega a le Emepaea o Roma i Sisifo ma Sasaʻe, na faasāina uma tū ma aga patino e faatatau i lenei lotu ina ia tapē ese ai uiga o le tapuaʻiga faalotu. Faatasi ai ma nei faasaina o le tuuina atu o meaalofa Kerisimasi. Peitaʻi sa fiafia tele tagata i le foaʻi atu o meaalofa o lea na faaauau ai pea ona avatu faalilolilo meaalofa o le tasi i le isi e ui lava i faasāsāaga uma. Faatasi ai ma le vaitaimi o le malamalama, ina ua amata ona faaitiitia e le ekalesia ana faatosinaga ma soloia uma faasaina na aumaia taitasi, o le talitonuga i le tuuina atu o meaalofa na amata ona suia ma toe atiina ae. Faatasi ai ma meaalofa, pati ma taumafataga i le Po o le Tausaga Fou sa faaopoopo i le gaioiga.

O le auala tonu lea na maua ai le taua o le meaalofa Kerisimasi i Europa ma faʻaauau pea ona atinaʻe. O le tuuina atu o meaalofa o le Kerisimasi, lea ua maua ai se uiga loloto i atunuu uma ma talitonuga, ua avea ma faatinoga ua faia i le lalolagi. I le sailiga o meaalofa, na maua ai e le meaalofa uiga eseese ma faia i foliga eseese. O mea faamanatu na suia i le aluga o taimi ma o gatasi ma taimi. I aso nei, o mea fou, aoga, tekinolosi ma meaalofa patino e sili atu.

O se meaalofa o le Kerisimasi ua na o se auala manaia lava e faaali atu ai tatou te manatua e pele ia i tatou ma le tele o lo tatou faatauaina o i latou. O le gaioiga o meaalofa o le ata o le alofa i le va o ni tagata se toʻalua i luga o mea faitino. Aemaise lava pe afai e iai sau manatu meaalofa patino, e mafai ona e faafiafiaina le isi itu e ala i le faalolotoina o le uiga o le meaalofa.

Kerisimasi Meaalofa

O Ai e Maua se Meaalofa Kerisimasi?
A oo mai i meaalofa Kerisimasi, e mafai ona lele manatu. I lenei tulaga, o le mataupu autu e tatau ona e faʻavae i luga pe a filifilia se meaalofa; O le a le patino ma le faapitoa o le meaalofa e tatau ona e mauaina, o le a le tele o le fiafia o le tagata i lenei ituaiga meaalofa. E tatau ona e su'eina se meaalofa fa'apitoa ina ia maua ai le meaalofa sili ona sa'o ma matagofie i totonu o le paketi ua e fa'amoemoeina, e momoli atu ai au tofo i le isi pati ma fa'afiafiaina ai i latou.

O ai e mafai ona e fa'atauina ni meaalofa a'o lata mai le Po o le Tausaga Fou?

I lau pele / to'alua,

i lau uo mamae,

i tagata o le aiga,

i au paaga,

Mo au pele o loʻo nonofo i fafo ma e te leʻi vaʻaia mo se taimi umi,

i toeaina o aiga,

O i latou e teuteuina o latou fale e tusa ai ma le autu i le Po o le Tausaga Fou,

Mo i latou e iai se aso fanau i le Po o le Tausaga Fou,

Kerisimasi Meaalofa

O a Meaalofa Fa'apitoa o le Kerisimasi?

E mafai ona e faʻamalosia lau fesoʻotaʻiga ma e pele ia te oe ma faʻalauteleina lou vavalalata i meaalofa e mafai ona faʻatau i le Tausaga Fou. A o e ulufale atu i le tausaga fou e ala i le tuuina atu o meaalofa, o le a e tuua ai ni faailoga matagofie i ou aiga ma o le a manatua lelei pea oe. Afai o loʻo e mafaufau i se meaalofa Kerisimasi mo se tamaʻitaʻi, e mafai ona e faʻatau se ipu Kerisimasi, coaster, trinket - statue, faʻavaa ata, tuu moligao ma mea teuteu Kerisimasi. E mafai ona e filifili mai mea ua saunia faʻataʻitaʻiga, faʻapea foʻi ma le tuʻuina atu o lau faʻataʻitaʻiga faʻafetai i le filifiliga faʻapitoa ma tuʻuina atu se meaalofa e naʻo le lalolagi e maua i le tagata e te alofa i ai. O manatu meaalofa o le Kerisimasi e leai se gataaga. E mafai ona e filifili mai lanu mumu, paʻepaʻe ma lanu meamata e sili ona lauiloa i lenei autu. E mafai ona e mafaufau i se filifili ki, mug Kerisimasi, fa'avaa ata, trinket – fa'atagata i lau filifiliga o meaalofa Kerisimasi a ali'i. Faʻafetai i au meaalofa faʻapitoa, e mafai ona e faʻavasegaina se mamanu masani ma au paʻi faʻapitoa ma tuʻuina atu se meaalofa tulaga ese i le tamaloa e te alofa i ai.

1- Ipu Autu o le Kerisimasi

Faʻafetai i le faʻailoga o le Kerisimasi, e mafai ona e manaʻo e te nofo toʻatasi ma oe i soʻo se taimi o le aso, faʻafouina lau talanoaga ma se vai vevela i se siosiomaga tumutumu ma au uo, pe fiafia i le afiafi ma lau pele. O le a e tofo atoatoa i le agaga o le Tausaga Fou fa'afetai i ipu fa'apitoa e fa'atatau i le Kerisimasi o le a fa'aopoopoina ai le malosi ma le malosi i ou avanoa e nonofo ai ma fa'ata'ita'iga ua mamanuina e tusa ai ma le uiga ma le taua o le aso. O le meaalofa mug, e faigofie ona faʻatau mo alii ma tamaitai, o se tasi lea o oloa e fiafia ai tagata. Faʻafetai i le filifiliga faʻapitoa, e mafai ona e lolomiina lau mamanu faʻapitoa i luga o le ipu ma tuʻuina atu se meaalofa taua i lau pele.

2- Fata o le Kerisimasi
O le fata, o se tasi lea o mea taua mo le umukuka e manaʻomia i le taeao, lauti ma kofe i le aso o le Tausaga Fou, na maua ai se mamanu sili atu ona faʻapitoa ma aoga ma avea ma autu o le Tausaga Fou. O lenei oloa, lea e sili ona fiafia i ai o se meaalofa Kerisimasi i tamaitai, o le a avea ma meaalofa sili mo tagata taʻitoʻatasi o loʻo manaʻo e maua se vaaiga ese i le fale. O le a avea ma se meaalofa faʻapitoa faʻapitoa aemaise lava mo tagata taʻitoʻatasi e valivali ma teuteu o latou umukuka ma le potu malolo i le autu o le Kerisimasi. E gaosia mai mea mautu ina ia le masaa ai meaai ma meainu i luga o le fata i le taimi o felauaiga. Talosaga i teuteuga uma ma mea e fiafia i ai, o le fata e teuteuina i se autu o le Kerisimasi, e mafai ai e tagata taʻitoʻatasi ona iloa lagona uiga ese.

3 – Maneta Fa'atema Kerisimasi
O le a fesoasoani ia te oe e faʻamatalaina le taua e te tuʻuina atu i e pele ia te oe ma faʻamatalaga faʻapitoa i le filifilia o se meaalofa faʻatasi ma maneta ma se feʻau faʻapitoa mo le Tausaga Fou. Pe o se tama’ita’i po’o se ali’i, o le umukuka o le vaega lea e fa’aalu ai le tele o taimi i le aso. O le pusaaisa, o le pito sili ona felanulanuai o le fale, o le a avea ma se mea e teteʻi ai e pele ia te oe ona o le maneta o le Kerisimasi, o lau meaalofa lea. E ala i le iloiloina o le filifiliga faʻapitoa i totonu o filifiliga mamanu ua saunia, e mafai ona e faia se mamanu faʻapitoa ma tuʻuina atu se meaalofa e leai se isi.

4- Fua Ata Fa'aautu o le Kerisimasi
O ata o le manatua tumau lea o taimi sili ona matagofie ma faʻapitoa na e faʻaaluina ma e pele ia te oe. O loʻo i totonu o le vaega o meaalofa sili ona matagofie ma taua mo lau pele, uo ma tagata o le aiga, pe faʻaalia i le ofisa poʻo le fale. E mafai ona e suia ma fa'avasega le fa'avaa o ata o le Kerisimasi, o le oloa e sili ona fiafia i ai i fautuaga meaalofa mo le Kerisimasi, e tusa ai ma le lapo'a ma le mamanu e fetaui ma le nofoaga e fa'aoga ai.

Tuua se tali

o le a le lomia lou tuatusi imeli. fanua manaomia ua faailogaina *