Fale & Ola

O le a le uiga o le nofoa fa'atau/bergere?

Bergere

O nofoa fa'ata'avalevale o nofoa fa'ata'avalevale e umi, fa'afefete tua ma se nofoa lautele. O nofoa fa'ata'oto o oloa ia e fa'alogo soo i ai ae masani ona fa'aoga sese. E ui ina lauiloa i latou o nofoa faʻataʻavalevale poʻo nofoa malolo, o nofoa faʻataʻavalevale e le o ni nofoa faʻatau. O se upu mai Farani ma o lona uiga o le leoleo mamoe fafine. E ui lava e masani ona ta'ua nofoa fa'atasi o nofoa nofo to'atasi, e mafai ona fesuisuia'i e fa'atatau i nofoaga e fa'aoga ai. Ose ituaiga nofoa fa'alelei. E mafai ona su'esu'eina i ni vaega eseese se lua: seti nofoa fa'afale e fa'aoga i totonu o fale ma seti nofoa nofoa fa'afalefe e fa'aaogaina i fale'aiga. A'o lapopo'a nofoa fa'afale fa'afale ma e lautele fo'i nofoaga e nonofo ai, o seti nofoa fa'a-kafe e mafai ona la'ititi, la'ititi laititi. E mafai ona vaʻaia le atinaʻeina ma le atinaʻeina o le malamalama o faʻataʻitaʻiga i nofoa nofoa i aso nei. E mafai fo'i ona va'aia lenei lagona fa'atusa i nofoa fa'atau i fale'aiga. E mafai ona e fa'ata'ita'iina lau sitaili i nofoa fa'ata'oto i avanoa po'o fale, pe fa'aopoopo i ai se si'osi'omaga ese ma nofoa fa'ata'oto talafeagai.

O fea e fa'aoga ai nofoa fa'atau?
I tausaga talu ai nei, o teuteuga laiti na matua iloga lava. Faatasi ai ma lenei tulaga lautele, oi latou e mananao e teuteu se cafe ua amata ona faʻaaogaina nofoa apaʻau laiti. O nofoa faʻatau o mea ia e mafai ona faʻaogaina e le gata i potu i le fale ae faʻapea foʻi i faleoloa ma isi nofoaga. Latou te faʻafeiloaʻi i le mata i tulaga faʻalelei ma le faʻalelei, ma e aoga foi ma sili ona lelei. E mana'o tagata uma e alu i se fale'aiga e malolo ai ma a latou uo pe na'o latou i taimi o malologa o le aoauli po o taimi avanoa, ma latou fa'aalu se taimi i fale'ai. E leai se tasi e manaʻo e faʻaalu lona taimi e nofo ai i nofoa leaga ma le le lelei. O le mea lea, e tatau ona filifili i tulaga o teuteuga i ia faleaiga ma nofoaga ma e tatau ona gauai atu i lenei mea. Afai e mana'omia, e tatau ona fa'ata'ita'i nofoa a'o le'i fa'atau. O le faʻamafanafanaga o se faʻamatalaga taua tele i aso nei, ae o le teuteuga ua avea foi ma taua. Afai e te manaʻo e teuteu faʻalelei ma faʻalelei, o nofoa apaau o le a tonu lava le mea e te manaʻomia. Ona tatou talanoa lea e uiga i le faʻaogaina o nofoa faʻatau i totonu o fale faʻapea foʻi ma faleaiga. E i ai mamanu eseese o nofoa apaau mo i latou e mananao e suia le siosiomaga o lo latou fale ma tuu ese matagi e agi. O se fasi nofoa faʻataʻitaʻi e faʻaalia ai lau sitaili, e faʻatatau atoa i lau filifiliga tulaga ese i au seti meaafale, o le a avea pea ma se mea manaia i lau teuteuga.

Fausia Lou Lava Avanoa ma Nofoa Fa'aonaponei
Masalo o le tele o tagata e le mafaufau i ai, ae o le a maua ai le faigofie mo matua i potu pepe. O le a i ai pea Bergeres iina, e le gata i na tala matagofie e manaʻomia ona faitau ma i isi fesoasoani. Ua fa'afaigofie mea uma mo aiga e iai nofoa fa'aluelue. O le tu'uina o se nofoa fa'ata'ita'i i le mea o lo'o i ai lau fatatusi ma moli matagofie o le a fausia ai se siosiomaga fa'aonaponei ma fa'ateleina ai lou fiafia faitau. Ole numera o itulau e te faitauina e tafe pei o vai. Laititi lalaga, lalaga, su'isu'i, ma isi. E faigofie ona e faia galuega taulima i luga o nei nofoa lima. E mafai fo'i ona e matamata i au fa'asologa TV e te fiafia iai. Faʻafetai i lona faʻamoemoe, o le lelei o ie aluga o loʻo faʻaaogaina ma lona lautele, e faapaleni ai le vevela o lou tino. O le a avea lea ma au fesoasoani sili i le taumalulu. Talu ai o nofoa apaau o meaafale mama, faigofie ona faʻanofo, e numera tasi foi mo i latou e fiafia e sui a latou teuteuga. Mo tagata e fiafia i le alofa poʻo le toʻafilemu, o nofoa faʻataʻavalevale o le a avea ma au fesoasoani i le nofo i luma o le faamalama ma matamata i le timu poʻo le kiona ma le kofe. O meaafale nofoa fa'ata'avalevale, lea e masani ona tatou va'aia i fale o tatou toeaina, ua mafai nei ona va'aia i totonu o fale ta'itasi, fa'afetai i ana mamanu fou. Talu ai ona e patino, o nofoa fa'ata'oto o se tasi lea o vaega tuto'atasi e atagia ai le sitaili a le tagata e ona le fale, e le pei o seti. Faatasi ai ma a latou mamanu mataʻina, o ni mea faʻapitoa, faʻalelei ma aoga e tatau ona maua i totonu o fale uma.

Tuua se tali

o le a le lomia lou tuatusi imeli. fanua manaomia ua faailogaina *