Fale & Ola

E fa'afefea ona teuteu se potu i se aluga o le fola?

Aluga fogafale

O aluga o le fola o loʻo aofia i totonu o le faʻaoga teuteu e saunia ma faʻamatalaga mamanu eseese. O faʻamatalaga mamanu saunia e mafai ai ona ausia le manuia manaʻomia i le galuega teuteu. O aluga o fola e lagolago ai le tafe i suiga o siosiomaga e maua ai foi nofoaga e sili atu ona faigofie ma faʻalelei. Pe a teuteuina se potu ma fola fola, e tatau ona gauai atu e le gata i lanu ma mamanu o aluga, ae faʻapea foʻi ma a latou mamanu.

O faʻataʻitaʻiga o le fola o le fola, e le gata ina mafai ai ona fausia nofoaga o nofoa ae faʻatagaina foi le faʻaogaina o avanoa avanoa, e aoga foi i le mauaina o se teuteuga mafanafana ma sili atu ona vavalalata. O aluga o le fola, lea e maua i nisi taimi o latou nofoaga i tafatafa o le faamalama ma o nisi taimi i tafatafa o le afi, e mafai ai foi ona faia se galuega ua saunia atoatoa i fola o le fola i totonu o le potu atoa.

O le a le mea e mafaufau i ai pe a filifilia se fogafale?

O aluga o le fola, e pei ona taʻu mai e le igoa, o aluga o loʻo tuʻu i luga o le fola ma e sili atu i le fausiaina o se nofoaga e nofo ai. E mafai ona e filifili mai le eseese o filifiliga faʻataʻitaʻiga pe a filifilia aluga fola. E mafai ona e fa'aogaina mamanu aluga fola e mafai ona saunia e fai ma sofa i lou potu malolo fa'apea fo'i ma lou potumoe po'o le potu o tamaiti.
Pe a filifilia faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga o le fola, faʻaopoopo i le gauai atu i o latou fua, e tatau foi ona latou saunia ma le filifilia o mea talafeagai ina ia mafai ai ona fuaina o latou mamafa. I lenei tulaga, e sili ona fautuaina e te manuia mai auiliiliga o gaosiga lelei.

Pe a filifilia ni aluga o le fola, o le filifilia o faʻataʻitaʻiga o le a fetaui ma lau vaega faʻaaogaina o le a aʻafia ai le fealofani i le avanoa ma faʻatagaina foi le tafe o le malosi.
I le faaopoopo atu i le suʻesuʻeina o le tele o faʻamatalaga mai le faʻataʻitaʻiga i le tulaga lelei pe a faʻatau se fola o le fola, o le isi elemene taua o le faʻaaliga ie o le aluga. I le tulaga o ie, o filifiliga e maua ai le puipuiga mai le abrasion e tatau ona sili.

E ala i le filifilia o lanu poʻo mamanu e fetaui ma lau sitaili teuteu, e mafai ona e faʻaavanoaina se avanoa mo le faʻatauina o se fola o le fola ma maua le avanoa e faʻaaoga ai i totonu o lou potu teuteu.

E mafai fo'i ona e maua se mamanu mata'utia e ala i le fa'aogaina i totonu ole fa'aoga o le teuteuga o le fogafale. Pe a filifilia i totonu o faʻataʻitaʻiga faʻapipiʻi fola, e mafai ona aofia ai se mamanu eseʻese ma faʻatusatusaga faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga faʻapea foʻi ma mea e fetaui. Pe a filifilia le talosaga mamanu e faʻaaogaina, e mafai ona e faʻaogaina lelei uiga lelei o le gaosiga ma iloilo i le talosaga e te manaʻo ai.
I le faaopoopo atu i faʻamatalaga mamanu sikuea, e mafai foi ona e manuia mai faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻi ma faʻataʻamilomilo filifiliga pe a filifilia ni aluga fola. O le fa'aogaina o lau fa'ai'uga e fa'atatau i mamanu fa'atafafa ma fa'afa'afa'afa i fuafuaga o nofoa o le a fesoasoani ia te oe e fa'asaoina avanoa.

E ui o faʻataʻitaʻiga faʻapipiʻi fola e saunia eseese ma o latou mamanu mamanu, e mafai foi ona e maua le avanoa o le faʻamaeʻaina o lau teuteuga i totonu o le potu ma lanu ma mamanu e fiafia i ai.
Fuafuaga aluga fola, lea e mafai ona faʻaaogaina i le tele o vaega mai potu malolo i potu moe i poleti, e le gata ina maua ai le lelei o le faʻaogaina ae e lagolagoina foi le manaʻomia o le tafe o le malosi i tulaga o teuteuga. Pe a filifilia i totonu o faʻataʻitaʻiga saunia, e fautuaina e te filifilia le mea e fetaui ma ou manaʻoga ma le tele o le a faʻafetaui i le vaega e faʻaaogaina.

O aluga o le fola o loʻo ofoina atu mo le faʻatau atu ma eseese filifiliga ie, lapopoa ma le lelei. O tau o le fogafale e fuafua e tusa ai ma nei suiga suiga. E i ai filifiliga i totonu o faʻataʻitaʻiga oloa ma tau e mafai ona apili i paketi eseese ma tofo. E mafai foi ona e suʻesuʻeina oloa ma tau ma maua mea e fetaui ma ou manaʻoga.

Tuua se tali

o le a le lomia lou tuatusi imeli. fanua manaomia ua faailogaina *