Fale & Ola

O le a le Bench? O a ona vaega e fa'aoga ai?

Faʻamasinoga

O nofoa nofoa o se tasi o meaafale sili ona faʻaogaina e mafai ona e faʻaopopo i potu eseese o lou fale. E avea o se avanoa tele e nofonofo uma ai ma fatuina se siosiomaga manaia. Talu ai e matua fa'apipi'i ona o lona fausaga, e talafeagai i so'o se mea. O nei meaafale matagofie e mafai foi ona faʻaaogaina e fai ma elemene teuteu i totonu o totonu o lou fale. E faʻatagaina oe e filifili e tusa ai ma lou tofo i faʻataʻitaʻiga talafeagai mo le tele o sitaili e pei o le masani, faʻaonaponei, paʻu, exotic ma rustic.

O le a le Bench?
O le upu bench na faʻafeiloaʻi i totonu o fale gaosi meafale i le tele o tausaga ua mavae. O meaafale e masani ona matou fa'aogaina i totonu o o matou fale, ma se tala fa'asolopito toeitiiti atoa le 1000 tausaga. O le mea moni, o le Turkish e tutusa ma le upu "bench" o le "bank" ma sa faʻaaogaina i lenei auala seia oʻo i le 20 tausaga talu ai. O upu e pei o le teuteuga, faʻaonaponei, faʻalelei e leʻo le Turkish, ae o faʻamatalaga o loʻo faʻaaogaina i le fale teuteu fale o loʻo iai nei ma e tutusa ma le nofoa i lenei tulaga.

E pei ona e va'aia, o meaafale nofoa o se meaafale lauiloa i aso nei e pei ona sa i ai i aso ua mavae. E mafai ona faʻaogaina nofoa i le tele o sitaili potu ma mamanu e mafai ona faʻavasegaina i lalo o vaega faʻapitoa e pei o aso nei, masani, taugata. O lea la, se'i o tatou auiliili atili atu i lenei mataupu.

Vaega e 5 Sili e Tu'u nofoa i lou Fale
E tele faʻataʻitaʻiga nofoa e mafai ona e faʻaogaina i totonu ma i totonu o le avanoa ma le semi-tatala o lou fale. O meaafale lea, o lona uiga fo'i nofoa; laupapa, uʻamea, uʻamea, alumini, wicker, ma isi. E mafai ona gaosia i mea eseese ma e mafai ona e filifili mai ituaiga eseese ma sitaili o oloa e tusa ai ma le teuteuga o le eria e te faʻatulagaina ai meaafale.

O fea la e mafai ona e fa'aogaina ai nofoa nofoa i lou fale?

1- Ulufale mai o le Maota
O le faitotoa o lou fale o se tasi lea o vaega sili ona taua e tatau ona e gauai i ai pe a mamanuina lou fale. A uma mea uma, o faʻamatalaga muamua e tumau. O le tu'uina o nofoa nofoa i le vaega veranda o le fale e fa'afouina ai le si'osi'omaga. E mafai fo'i ona teuteu meaafale e tusa ai ma ou mana'oga, ma o lona tulaga sili ona taua i luga o nofoa fa'ata'oto o lona fausaga vaapiapi ma lona mafai ona fa'aoga e aunoa ma le tele o avanoa. Mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona e tuʻufaʻatasia i se aluga poʻo se isi ituaiga mea lagolago i luga o se nofoa laupapa.

E mafai ona fa'amalieina ma fa'afeiloa'i e nofoa fa'ato'a totonu o lou fale a'o fa'atupuina se ea matagofie. Afai e te filifilia se nofoa faʻatasi ma mea e teu ai i totonu o lau patio poʻo le mea e ulufale ai, e mafai foi ona e faʻaaogaina e fai ma fata seevae. O le fa'atinoga, o le nofoa fa'ata'ita'i e iai se fata seevae, fesoasoani i tagata e nonofo a'o fa'aofu pe tatala seevae.

2- Potu Ola
E masani ona fa'aogaina nofoa fa'alava e fai ma nofoa. Afai ei ai sau potu felanulanuai, atonu e te fiafia i faʻataʻitaʻiga na faʻaogaina e faʻaaoga ai le tele o faʻapotopotoga lanu ma se galuega lolomi manaia

I le faaopoopo atu i le faʻaopoopoina o le matagofie ma le faʻaogaina i totonu o le fale, e mafai foi ona fesoasoani nofoa nofoa e vaevae ai avanoa o lou fale i le lua. E fesoasoani ia te oe e vaevae le avanoa i le lua mai soʻo se itu e te manaʻo ai i potu tetele poʻo potu faʻalua e pei o le potu malolo-potu 'ai. Mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona e mamanuina se faletusi eseese poʻo se isi nofoaga malolo i lou potu malolo.

O nei meaafale atonu e iai fo'i mea e teu i totonu. O mea e teu ai meaafale, lea e ofoina atu ai le faʻaogaina o le faʻaogaina lelei i tua atu o mea faʻalelei ma faʻamafanafanaga, e sili ona lauiloa i teuteuga faʻaonapo nei. A uma mea uma, e le o mea uma e uiga i le fatuina o se nofoaga lelei e nofo ai?

3- Balconies ma Terraces
E le o se mea e ofo ai o poletito ma terraces o se nofoaga lelei e tuʻu ai se nofoa laupapa. E aofia ai nofoa i totonu o ia nofoaga matala ma semi-tatala tatala i lou fale e sili atu le fiafia o lou fale mo au tagata asiasi. O nofoa e tatau ona fetaui lelei ma le mamanu ma le lanu lanu o loʻo i ai i le faapaologa. O le tele o se nofoa umi i luga o le faapaologa e mafai ona faʻalagolago i mea eseese ma e mafai ona laʻititi pe tele e faʻatatau i le tele o le faapaologa. E masani lava, e tu'u se nofoa fa'apaologa i le ogatotonu o le fa'apaologa. Faʻalagolago i le vaʻaiga, e tatau ona filifili meaafale o le maualuga talafeagai.

4- Potu Suesue
E mafai ona maua e nofoa fa'anofonofo lelei mo tamaiti i totonu o le galuega. Talu ai e sau i le tele o mamanu ma filifiliga lolomi, e faigofie lava ona tu'ufa'atasia i totonu o lau potu su'esu'e o lo'o iai nei fa'ata'ita'iga matagofie.

Ina ia fa'alelei ma fa'amama lau potu faigaluega, atonu e te mana'o e fa'atau meaafale e iai se kapoti faila po'o se fata tusi. O meaafale nei o le a fesoasoani i le teuina o pepa poʻo isi mea tusi.

5- Potu
E mafai ona vaʻaia faʻataʻitaʻiga nofoa i toetoe lava o ituaiga uma o potumoe masani ma faʻaonapo nei. I se tulaga lautele, nofoa potumoe, lea e ofoina atu e le au gaosi o se filifiliga ia latou seti, o loʻo tuʻuina i lalo o le moega. O nisi faʻataʻitaʻiga e aunoa ma se tua e mafai ona tuʻu i luma o le laulau faʻapipiʻi. E le gata i lea, o faʻamalama i totonu o potu moe o ni nofoaga lelei e te manaʻo e tuʻu ai meaafale.

Tuua se tali

o le a le lomia lou tuatusi imeli. fanua manaomia ua faailogaina *